27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Imagini apocaliptice în Spania. Totul este acoperit cu nisip roșiatic VIDEO

Publicat peMiercuri, 16 Martie 2022, ora 10:05

209 citiri

O furtună de praf saharian a acoperit cu un praf dens, roșiatic, orașele din sudul Spaniei. Norul de praf a afectat și alte țări, între care Portugalia, Franța, sudul Marii Britanii și vestul Italiei. Miercuri dimineață, și în orașele din vestul României a fost semnalată prezența prafului saharian.

Furtuna Celia în Spania a adus ploi abundente, rafale de vânt, furtuni maritime. Furtuna Celia a lăsat în urmă șase morți în Spania, în Insulele Canare. Alte cinci persoane au fost rănite.

În unele regiuni din Spania, cerul a căpătat deja o nuanţă intensă de portocaliu din cauza rafalelor care au adus nisipul. Fenomenul este catalogat de către specialiști dreptul unul normal pentru sezonul de primăvară și este de așteptat ca pulberii de praf să rămână în atmosferă până la sfârșitul săptămânii.

Praful dens roşiatic s-a depus peste tot, imediat. Persoanele cu probleme respiratorii au fost sfătuite de autorități să rămână pe cât posibil acasă, iar dacă sunt nevoite să părăsească locuința, să poarte mască de protecție. Trebuie menționat, totuși, că praful nu este toxic sau dăunător pentru sănătate.

Almunecar, zona Costa del Sol FOTO Facebook/ Almunecar Info

Aproximativ 800 de milioane de tone de praf se răspândesc anual din regiunile deșertice din nordul Africii în întreaga lume.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri