27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Imagini cumplite de la groapa comună din apropierea Kievului: 67 de oameni au fost înmormântați în saci din plastic VIDEO

Publicat peDuminica, 13 Martie 2022, ora 16:20

876 citiri

Groapa comună a fost săpată în oraşul Bucha, în apropiere de Kiev, fiind înmormântate 67 de persoane, după luptele grele cu invadatorii ruşi.

Într-o înregistrare video publicată de agenţia ucraineană de presă UNIAN se vede cum sacii negri de plastic cu cadavrele sunt transferaţi dintr-un camion într-o groapă. Un doctor citat de media ucrainene a spus că nu toate cadavrele au fost identificate.

Conform autorităţilor ucrainene, mai multe clădiri rezidenţiale au fost distruse de bombardamente în acest oraş situat la nord-vest de Kiev.

Anterior, un video cu o groapă comună din oraşul asediat Mariupol a ajuns în media din întreaga lume, arătând impactul invaziei începute la 24 februarie.

ONU a transmis recent că peste 570 de civili au fost ucişi, însă guvernul ucrainean estimează că bilanţul morţilor este mult mai mare.

În acelaşi timp, şeful adjunct al administraţiei capitalei, Valentin Mondrivski, a spus că Kievul se pregăteşte pentru o posibilă blocadă din partea trupelor ruse, astfel că au fost făcute rezerve de alimente pentru a-i hrăni pe cei două milioane de locuitori rămaşi în oraş.

„Aceşti două milioane de locuitori din Kiev care nu şi-au părăsit locuinţele nu vor fi lăsaţi singuri”, a afirmat el.

Autorităţile şi mediul de afaceri au făcut tot posibilul pentru a deschide magazinele şi farmaciile în ultimele zile şi pentru a menţine preţurile „la un nivel accesibil”, a mai declarat oficialul.

Luptele grele continuă la nord-vest şi la est de Kiev, iar mulţi se tem că trupele ruse ar putea înconjura capitala în zilele următoare.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri