31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Imagini de la locul prăbușirii elicopterului PUMA, trimis în căutarea MIG-ului dispărut. Șapte militari au murit carbonizați VIDEO

Publicat peMiercuri, 02 Martie 2022, ora 23:34

1631 citiri

Au apărut primele imagini în care se vede cum elicopterul IAR Puma, trimis în căutarea avionului MIG prăbușit miercuri seară, arde ca o torță.

MApN a anunțat că există șapte victime și nu cinci cum s-a bănuit inițial. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a transmis condoleanțe familiilor celor cinci militari.

Inițial, un avion de luptă MIG 21 Lancer a dispărut de pe radar în jurul orei 19:50. Un elicopter cu șapte oameni la bord a fost trimis în căutarea sa, după aproximativ o jumătate de oră, dar și acesta a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.

”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50” a transmis MApN. Nu se cunoaște starea pilotului de MIG.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri