10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Imagini rare din Parcul Natural Apuseni: o pisică sălbatică îşi urmăreşte prada

Publicat pe


Captură video – Parcul Natural Apuseni

Într-o postare publicată astăzi, 16 martie, pe contul de Facebook, reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au încântat internauţii cu un videoclip în care a fost surprinsă o pisică sălbatică.

Pisica se afla la pândă şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere amplasate în pădurile din Parcul Natural Apuseni.

Camerele de filmat amplasate în pădure au surprins felina care, preţ de un minut, pare că îşi urmăreşte prada

Pisică sălbatică în pândă. Cele mai dezvoltate simțuri ale pisicii sălbatice sunt auzul și mirosul. Ca animal nocturn și de amurg, are ochii bine adaptați la văzul de noapte, dar departe de performanțele râsului.

Tacticile de vânătoare sunt asemănătoare cu ale pisicii de casă. Dacă este nevoită, poate înota, dar în general evită apa. Nu urmărește niciodată prada care îi scapă”, se arată în textul care însoţeşte videoclipul.

Parcul Natural Apuseni este situat în vestul României, în partea central-nord-vestică a Munţilor Apuseni, pe teritoriul administrativ a trei judeţe (Cluj 40%, Bihor 32%, Alba 28%).

Pisica sălbatică poate să se obișnuiască ușor cu arii de răspandire diverse: savană, stepă și pădure

Aceste feline pot să ajungă 45–80 cm de lungime, coada de 25–40 cm și masa de 3–8 kg.

Pisica sălbatică a fost, datorită aspectului și dimensiunilor ei, mai puțin râvnită și vânată decât râsul. Ca urmare, astăzi se întâlnește din Delta Dunării până în munți, pe teritorii mult mai largi decât râsul.

Felina preferă pădurile liniștite, cât mai întinse, cu mulți arbori bătrâni și/sau hățișuri.

Ca și râsul, felina este un animal singuratic.Sursa: zin.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri