9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Imperiul Rus pârâie din toate încheieturile: Conflictul din Nagorno-Karabah, reaprins în timp ce Rusia e ”ocupată” în Ucraina

Publicat peVineri, 25 Martie 2022, ora 13:58

3099 citiri

Tensiunile cresc din nou între Azerbaidjan și Armenia, în contextul în care forțele azere au depășit linia de contact stabilită după conflictul din 2020, iar Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a întrerupt aprovizionarea cu gaze către țară.

Potrivit Ministerului de Externe armean, forțele azere au deschis focul în direcția pozițiilor armenești. Trupele azere ar fi eliberat satele Paruh și Hramort, potrivit presei locale.

Armata de Apărare Artah a susținut că forțele azere au folosit atât arme de foc, cât și „drone sinucigașe”. Conform datelor preliminare, Azerbaidjanul a decis să facă un astfel de pas după ce „forțele de menținere a păcii” ale Kremlinului, care au intrat în 2020 în teritoriile disputate, au fost trimise la război în Ucraina.

Ministerul armean de Externe a condamnat ceea ce a descris ca fiind o invazie azeră și a cerut forțelor ruse de menținere a păcii să asigure o retragere imediată a trupelor azere în pozițiile lor începând cu 23 martie, potrivit Jerusalem Post.

Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a respins informațiile, precizând: „Informațiile răspândite de surse armene despre situație, potrivit cărora situația a escaladat de-a lungul teritoriului Azerbaidjanului, unde contingentul rus de menținere a păcii este staționat temporar, nu reflectă realitatea.[…] Nu au avut loc ciocniri sau incidente. Situația este exagerată artificial de sursele armene. Scopul este de a crea o atmosferă care să declanșeze isterie deliberată, să deruteze și să inducă în eroare publicul. Nu există niciun motiv de îngrijorare sau panică”.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri