19.2 C
București
joi, 23 mai 2024

Impozitarea drepturilor de autor, 2024. În ce condiţii trebuie depusă declaraţia unică pentru veniturile obținute din drepturi de autor

Publicat peMinisterul Finanțelor clarifică regulile privind depunerea Declarației Unice pentru persoanele care obțin venituri din drepturi de autor în România în anul 2024.

Potrivit unui comunicat emis recent de Ministerul Finanțelor persoanele care primesc venituri din drepturi de autor nu sunt obligate să depună Declarația Unică în cazul în care plătitorii de venit au reținut deja contribuțiile la asigurările sociale și la sănătate conform prevederilor Codului Fiscal.

Această excepție este valabilă și în cazul unor modificări recente, care au fost introduse prin Ordonanța de Urgență nr. 115/2023. Aceste modificări au intervenit pentru a clarifica situațiile în care angajații primesc două salarii minime într-un singur an fiscal.

Potrivit noilor reglementări, angajații care obțin venituri din drepturi de autor sunt exceptați de la plata contribuțiilor sociale pentru aceste venituri, deoarece sunt considerați angajați.

În consecință, aceste persoane…Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri