4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

În așteptarea aterizării lui Nancy Pelosi la Taipei, China plimbă rachete balistice pe străzi | SUA au trimis în zonă portavionul Ronald Reagan

Publicat pe


Nancy Pelosi va sosi marți seară la Taipei şi își va petrece noaptea în Taiwan.

Miercuri dimineață, Pelosi se va întâlni cu președintele Tsai Ing-Wen, cu vicepreședintele Lai Ching-De și va participa la o sesiune specială a Parlamentului de la Taipei.

Departamentul american al Apărării a intensificat prezența militară în zona Asia-Pacific în contextul vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan.

În largul Taiwanului au fost trimise patru nave militare americane, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan.

Beijingul, care consideră Taiwanul teritoriu chinez, a anunțat că vor exista consecințe pentru vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

„Statele Unite vor trebui să îşi asume responsabilitatea şi vor trebui să plătească prețul pentru lezarea suveranității şi securității Chinei”, a avertizat Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de cotidianul Le Monde.

La ora transmiterii acestei știri, aparatul la bordul căruia se afla Nancy Pelosi se pregătea să lase în urmă arhipelagul filipinez și să intre în spațiul aerian al Taiwanului, potrivit site-ului flightradar24.com.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri