4.4 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

În Cehia, impozitul pe profiturile excedentare ale producătorilor de energie va fi de 40-60%

Publicat pe


Guvernul ceh face eforturi pentru a implementa o taxă de 40-60% pe profiturile excedentare de la companiile producătoare de energie ale țării, ale căror venituri au crescut pe fondul crizei energetice, a declarat duminică ministrul transporturilor al Republicii Cehe, Martin Kupka, vorbind la postul CNN Prima News.

Guvernul praghez va impune o supraimpozitare pe profiturile firmelor din energie. Foto: Shutterstock

Guvernul vrea să impoziteze profiturile excedentare ale producătorilor de energie cu o cotă de la 40-60%”, a spus el. „Cuantumul exact al taxei va fi stabilit la următoarea ședință [a Cabinetului]. Statul ar putea primi până la 100 de miliarde. coroane (aproximativ 4,5 miliarde EUR) în acest fel”.

Fondurile primite din această taxă vor fi folosite pentru a ajuta gospodăriile și întreprinderile mici și mijlocii să depășească consecințele negative ale crizei energetice. Autoritățile au anunțat anterior o reducere a prețurilor la gaz și energie electrică pentru aceste categorii de consumatori naționali. Potrivit calculelor Ministerului de Finanțe al țării, doar implementarea acestor măsuri va necesita cheltuieli de la bugetul de stat până la 130 de miliarde de coroane (aproximativ 5,8 miliarde de euro). Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri