12.1 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

În ciuda pierderilor„incredibile“, Rusia își ridică steagul la Avdiivka, apoi apasă asupra unei Ucraine vulnerabile din cauza întârzierii ajutorului occidental

Publicat pe


Steagul rusesc a fost arborat în mai multe părți ale orașului Avdiivka din estul regiunii Donețk, la câteva ore după ce forțele ucrainene s-au retras în grabă din ruinele unui oraș pe care îl apără de un deceniu.

Dar armata ucraineană se află sub presiune în mai multe alte puncte de-a lungul liniei frontului care șerpuiește pe o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri de la granița cu Rusia, în nord, până la Marea Neagră.

Este posibil ca armata rusă să fi simțit o fereastră de vulnerabilitate la adversarul său. Cele mai bune unități ucrainene sunt epuizate după doi ani de luptă; există un nou comandant-șef, Oleksandr Sîrski; iar trupele ucrainene sunt lipsite de obuze și vulnerabile la atacurile aeriene necruțătoare.

În timp ce obiectivul președintelui Volodimir Zelenski și al forțelor armate este de a recupera toate teritoriile ocupate ilegal, ucrainenii se străduiesc acum să îi împiedice pe ruși să adauge alte bucăți la cele…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri