1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

În maiou pe front. Comandantul unui regiment din Doneţk se plânge că el și colegii săi au fost trimişi în Ucraina să fie măcelăriţi (VIDEO)

Publicat peComandantul regimentului 113 al Republicii Populare Donețk (DNR) s-a plâns, într-un clip postat pe un canal de Telegram, că el și colegii săi au fost trimiși în Ucraina fără arme, medicamente sau alimente. De altfel, apar tot mai multe mărturii similare. Din cauza proastei pregătiri, echipări și coordonări, mulți soldați ruși au dezertat, iar cei care au luptat și s-au revenit în Rusia refuză să se mai întoarcă pe front, deși li se cere acest lucru.

Soldații ruși, în maiouri pe frontul din Ucraina

Comandantul regimentului 113 stă în faţa soldaţilor săi și citește de pe foaie nemulțumirile lor. El spune că au luptat încă de la începutul invaziei pe frontul din Herson „în foame şi frig”, fără medicamente sau arme corespuzătoare.

De altfel, în imagini se vede că unii soldaţi sunt în maiouri sau pantofi sport, iar unii dintre ei sunt răniți, scrie The Mirror.

Comandatul s-a mai plâns că au fost trimişi să fie măcelăriţi şi cere să fie oprită mobilizarea forţată: „Nu a trecut nimeni de vreun control medical, au mobilizat copii care suferă de boli psihice, taţi, tutori”.

Canalul Telegram pro-rus care a postat clipul a publicat și alte înregistrări în care luptătorii din regiunea ucraineană Donbas se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să lupte.

Soldații ruși nu mai vor pe front în Ucraina, iar cei care sunt dezertează

New York Times a scris recent că mulți soldați ruși trimiși să lupte în Ucraina au dezertat și unii chiar și-au căutat avocați.

„Am fost aduşi ilegal aici, am fost încorporaţi ilegal. Nu ni s-a făcut niciun fel de examinare medicală. Ne-au păcălit de fiecare datăi au încercat să ne convingă că trebuie să eliberăm Lugansk. Conform unor informații pe care le avem, noi facem parte dintr-un regiment de cazaci care s-au alăturat voluntar armatei ruse”, a spus unul dintre ei.

Iar BBC vorbește despre sute de cazuri de soldați care s-au întors în Rusia și nu vor să mai revină pe frontul din Ucraina, deși li se cere acest lucru. „Nu vreau să mă întorc pentru a ucide şi a fi ucis”, a spus unul dintre ei.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri