13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

În plin război, un senator PNL îi îndeamnă pe români să nu cadă pradă propagandei de la Kremlin: „Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”

Publicat peSenatorul PNL Septimiu Bourceanu îi îndeamnă pe români, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, să nu cadă pradă dezinformării feroce practicate fără scrupule de propaganda Kremlinului! „Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”, spune politicianul.

„Războiul din Ucraina distruge vieți, familii, case și mutilează o națiune. Dar acest război încearcă să distrugă idei și valori umane. Este ceea ce numim război hibrid. Se întâmplă acum în Ucraina în spatele tirurilor de rachetă și a bombardamentelor aeriene. Asistăm la un veritabil bombardament informațional otrăvit. Se folosesc la maxim tehnologiile digitale și rețelele sociale pentru subminarea adversarului. Și vorbim aici despre atacuri cibernetice, cultivarea ambiguității și nesiguranței, a incertitudinii și a haosului informațional. Specialiștii spun că Kremlinul a alimentat constant, înainte de debutul acestui conflict, o stare de nesiguranță și tensiune în legătură cu Ucraina”, a scris el, pe rețeaua de socializare.

Bourceanu precizează că miza este evidentă și anume de a distorsiona interpretarea faptelor. Mai exact, „rușii au arătat lumii în mod agresiv ceea ce au vrut ei și nu ceea ce se întâmplă în mod real”.

„Este, poate, cea mai perfidă formă de dezinformare. Cu toate acestea, aliații și partenerii din NATO reușesc în orice moment să anihileze în mare parte această dezinformare prin prezentarea în timp real a faptelor și informațiilor colectate de serviciile de intelligence. Așadar, nu cădeți pradă unei dezinformări feroce practicate fără scrupule de propaganda Kremlinului! Filtrați informațiile și verificați pe cât posibil sursele!”, îndeamnă Septimiu Bourceanu.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri