6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

În portul Aqaba de la Marea Roșie se va deschide un hub pentru produse românești

Publicat peRomânia va deschide în Iordania, în portul Aqaba, un centru de desfacere, cu rol de hub, pentru produse românești.

Acest subiect a fost discutat în cadrul întâlnirii dintre premierul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat. Întâlnirea a avut loc la 15 martie 2023 la Palatul Victoria. La discuții au mai participat ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, precum și ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, E.S. Sufyan Qudah.

Aqaba este singurul oraș al Iordaniei de pe litoralul Mării Roșii.

Discuțiile de la București „s-au axat îndeosebi pe dezvoltarea relațiilor comerciale în domeniul agriculturii. În acest sens, premierul României a expus capacitatea țării noastre de a produce atât cereale, cât și animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securității alimentare a regiunii Orientului Mijlociu. Cu această ocazie, a fost evidențiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producția ucraineană”, precizează un comunicat transmis de Guvernul României.

„Ministrul iordanian al Agriculturii a mulțumit pentru sprijinul acordat de România și a dat asigurări privind livrarea de îngrășăminte și către țara noastră. Ambele părți au subliniat importanța inițiativei României de a înființa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele românești în  portul Aqaba”, precizează Guvernul României.

În perioada următoare, vor fi stabilite detaliile vizitei în România a MS Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. De asemenea, vor fi stabilite detaliile „reprogramării vizitei premierului iordanian, Al-Khasawneh”, afirmă partea română.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri