28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Încă un turist s-a înecat pe litoral, la Costinești. Sunt valuri mari, iar vântul suflă cu putere

Publicat pe


Marti, 15 August 2023, ora 09:42

127 citiri

Turiști pe plaja din Costinești, în zona în care a fost găsit bărbatul înecat FOTO captură YouTube

Un turist din Costinești care a intrat în mare luni seara, 14 august, și nu a mai ieșit la mal, a fost găsit mort marți dimineață. Bărbatul fusese căutat toată noaptea. Este a cincea persoană care își pierde viața în apele mării, în ultimele 24 de ore.

O ambarcațiune a Agenției Române de Salvare a Vieții pe Mare a început căutarea, în ciuda condițiilor care le pun viețile în pericol salvatorilor, iar la misiunea de căutare au participat și 4 scafandri.

Patru oameni au murit înecați luni, 14 august, trei in Mamaia și altul în Venus, iar doi au ajuns la spital.

Salvamarii se plâng că turiștii ignoră pericolul și nu respectă avertismentele, insistând să intre în mare, deși este arborat steagul roșu.

Potrivit acestora, oamenilor nu le pasă, iar dacă li se atrage atenția spun că au plătit sejurul și vor să se distreze. Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, a povestit la Digi24 cum în timp ce o persoană era resuscitată, alții se uitau, ignorau scena și intrau în apă.

Marea continuă să fie agitată marți, 15 august, potrivit Meteoplus. Vor fi valuri mari și pericolul de înec persistă. Vântul va sufla cu intensificãri susţinute în sud-estul țării.

Rafalele de vânt vor trece 55…60 km/h în zona costierã a Dobrogei. Marea va fi agitată de curenții puternici, iar valurile vor fi înalte în apropierea țărmului.

Și-a tras în țeapă Mercedesul la Costinești
Și-a tras în țeapă Mercedesul la Costinești

Un sibian și-a înfipt bolidul marca Mercedes Benz într-un stâlp automat situat pe o stradă din stațiunea Costinești, informează site-ul CT100%.ro.
Imaginile au fost publicate pe grupul…

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri