23.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Incendiu de proporții în Spania. Trei sate au fost evacuate | GALERIE FOTO

Publicat pe


24-03-2023
|
08:46

Profimedia

Un incendiu forestier a izbucnit în estul Spaniei, sute de persoane fiind evacuate din casele lor aflate în satele din apropiere, în timp ce nori uriaşi de fum se ridică în aer.

Pompierii au fost alertaţi joi despre incendiul izbucnit în apropiere de Villanueva de Viver, în regiunea Valencia, potrivit news.ro.

Zece avioane erau folosite pentru a stinge flăcările, care au dus la evacuare a trei sate. Peste o mie de oameni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele, a relatat Cadena Ser.

Serviciile de urgenţă au afirmat că au instalat un refugiu pentru 600 de persoane şi un spital de campanie.

Iarna 2022-2023 a fost, în emisfera nordică, a doua cea mai caldă din cele înregistrate şi neobişnuit de secetoasă, au afirmat oameni de ştiinţă din Uniunea Europeană, în 8 martie. În vestul şi sud-estul Europei, pe perioada iernii a fost mai uscat decât în medie, în timp ce în luna februarie s-au înregistrat niveluri scăzute record ale umidităţii din sol în unele regiuni, au spus oamenii de ştiinţă.

Citește și


incendiu cluj

Datele adunate de Sistemul de Informaţii privind Incendiile de Pădure din Europa al Comisiei Europene arată că anul trecut a fost cel mai rău în privinţa incendiilor de pădure în Spania, de când se fac înregistrări, cu 493 de incendii care au distrus 307.000 de hectare de teren.

 Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri