13.4 C
București
vineri, 17 mai 2024

Indicele PMI pentru România, depăsește pentru prima dată 50 de puncte, fiind primul semn de revenire a industriei pe piața locală

Publicat pe


Indicele BCR Romania Manufacturing PMI, un indice care măsoară starea de sănătate a economiei prin intențiile de cumpărare ale managerilor din industria locală de prelucrare în conformitate cu standardele S&P, a atins în luna aprilie cea mai puternică valoare înregistrată până acum, de peste 50 de puncte. Acesta este primul semn de revenire a industriei pe piata locală, deși se preconizează că recuperarea nu va fi lineară, potrivit raportului Erste Group.

Pentru prima dată de la începutul colectării datelor în iulie 2023, respondenții au raportat îmbunătățiri ale condițiilor de afaceri în comparație cu luna anterioară. Atât producția, cât și componentele noilor comenzi au înregistrat valori peste 50 în acestă lună și au fost principalele motoare ale evoluției PMI-ului. Toate componentele, cu excepția timpilor de livrare ai furnizorilor, au avut o contribuție direcțională pozitivă în aprilie.

Fabricarea în România a fost…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri