5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

INS: Producţia industrială a scăzut cu 5,4% în ianuarie

Publicat peDatele Institutului Naţional de Statistică publicate marţi arată că producţia industrială a scăzut în ianuarie cu 5,4% ca serie brută şi cu 6,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu ianuarie 2022.

Conform sursei citate, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-14,4%) şi industria prelucrătoare (-3,9%). În schimb, industria extractivă a crescut cu 0,6%.

Totodată, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost în scădere cu 6,1%, din cauza diminuărilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-13,8%) şi industriei prelucrătoare (-4,6%). În schimb, industria extractivă a crescut cu 0,8%.

În luna ianuarie 2023, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,5%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,5%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 9,5%, respectiv cu 1,9%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2%. Industria prelucrătoare a crescut cu 2,4%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 0,9%.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri