13.4 C
București
vineri, 17 mai 2024

Inscripții naziste și svastici pe afișele  Ministerului Apărării de ”Ziua Eliberării”, la Roma / Mișcarea studențească palestiniană și-a anunțat deja prezența într-un loc de comemorare a partizanilor evrei

Publicat pe


Mai multe simboluri naziste au apărut la Roma, pe afișe postate de Ministerul Apărării care anunță evenimente consacrate zilei de 25 aprilie, Ziua Eliberării, o sărbătoare națională în Italia, relatează Corriere della Sera.

„În această dimineață, în Via Matera. Cartierul nostru este, din păcate, și acesta…”, a scris un italiar pe o rețea de socializare, după ce au apărut simboluri și scrieri naziste pe afișele pentru Ziua Eliberării.

Locuitorii au răspândit fotografiile, nedumeriți, însoțind imaginile cu fraze de condamnare. Un afront, tocmai în zilele premergătoare sărbătorilor din 25 aprilie, care se anunță a fi tensionate în capitală.

Ziua Eliberării este o sărbătoare națională a Italiei, care este celebrată în fiecare 25 aprilie pentru a comemora eliberarea Italiei de sub ocupația nazistă și de regimul fascist, ca o încununare a rezistenței italiene la nazi-fascism.

Printre alții, Luisa, o locuitoare a Romei,…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri