4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Instanța a decis: Eugen Tomac este președintele PMP. Cristian Diaconescu spune că va contesta decizia

Publicat peTribunalul București a decis că Eugen Tomac este în mod oficial președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), iar Congresul în baza căruia acesta a fost ales în această funcție s-a desfășurat conform statutului formațiunii.

Fostul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, a anunțat, însă, că va contesta decizia instanței.

„Soluția pe scurt: Înaintează cererea formulată de petentul Partidul Mişcarea Populară către Prim-Grefierul Tribunalului Bucureşti, în vederea înregistrării în Registrul partidelor politice a documentelor atestând desfăşurarea Congresului Partidului Mişcarea Populară din data de 19.02.2022. Respinge ca inadmisibile cererile de intervenţie în nume propriu. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 22.06.2022”, se arată pe Portalul Instanțelor de Judecată.

Cristian Diaconescu: Această decizie nu produce efecte în sensul validării Congresului PMP

După pronunțarea instanței, fostul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a transmis că va ataca decizia judecătorilor Tribunalului București.

„Dragi colegi, încheierea instanței NU produce efecte în sensul validării congresului sau al modificării mențiunilor din Registrul Partidelor. Aceasta va fi atacată atât din perspectiva fondului, cât și a soluției de respingere a cererilor de intervenție.

Cu atât mai mult cu cât există două dosare al căror obiect vizează organizarea si desfășurarea așa zisului congres din data de 19.02.2022. Nu vă încredeți în mesajele care distorsionează adevărul. Nu există un alt președinte al Partidului”, a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

Cristian Diaconescu, după congresul în care Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP: „Se dorește distrugerea partidului și eliminarea mea de pe scena politică”

Fostul președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a transmis, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, că „în pofida tuturor dezinformărilor”, congresul PMP convocat de membrii Colegiului Național, în urma căruia Eugen Tomac a fost reales președinte, „se află în continuare pe rolul instanţelor şi prin urmare orice acţiune triumfalistă nu are bază legală”.

Fostul lider, Cristian Diaconescu, a contestat decizia membrilor Colegiului Naţional al PMP. El spune că refuză să participe la orice încercare de „sabotare a existenţei PMP” şi-l acuză pe Eugen Tomac că are o strategie pentru a oferi partidul „în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri