27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

INTERVIU Cum ajung un om și un robot să facă munca unei întregi echipe. Emilia Voicu, Fischer Fixings: Cea mai mare provocare în folosirea tehnologiei este adaptarea oamenilor

Publicat pe


Cu ajutorul tehnologiei, o companie de sisteme de fixare reușește să realizeze un proiect doar cu un om și un robot, în loc de o întreagă echipă, în timp ce sisteme precum cele de realitate virtuală îi permit să înțeleagă și să modifice un proiect de la distanță, înainte de a-l realiza. Însă cea mai mare provocare în folosirea tehnologiei este adaptarea oamenilor și găsirea unui echilibru între oameni și tehnologie, spune, într-un interviu pentru Economedia, Emilia Voicu, Marketing Specialist al Fischer Fixings România.

„Tehnologia a fost clar inventată să sprijine și să optimizeze activitățile umane, contribuind la creșterea eficienței. Dar competențele și creativitatea oamenilor sunt lucruri care nu se pot înlocui și nu se vor putea înlocui, cel puțin în următorii 10-20 de ani”, declară Emilia Voicu.

Fischer Fixings România a investit circa 100.000 de euro în acest an în tehnologii, iar investițiile se extind la an la an.

Economedia: Aș vrea întâi și întâi, în primul rând, să explici pentru cititorii noștri, care poate nu au mai auzit de companie, ce înseamnă business-ul Fischer Fixings și unde îl putem găsi în România, în ce aplicații?

Emilia Voicu: Fischer Fixings România este o companie care oferă produse, sisteme, servicii în domeniul fixărilor. Cam orice te gândești în domeniul fixărilor. Clienții noștri sunt proiectanții, constructorii, magazinele de specialitate. Practic, produsele noastre se pot regăsi în aceste domenii. Ceea ce oferim noi clienților, pe lângă produse, evident, sunt și aplicații special sau toate pentru ei, care îi ajută, de exemplu, să-și găsească produsele potrivite, foarte aproape de locația lor. Produsele noastre se găsesc și magazine precum cele de specialitate, cum ar fi Dedeman sau Leroy Merlin, deci la dispoziția oricui.

O întrebare pe care o punem tuturor celor pe care îi intervievăm în acest proiect: ce înseamnă pentru un antreprenor să fie deschis la nou? Deschis la nou înseamnă și digitalizare și tehnologie? Ce înseamnă colaborarea Fischer Fixings cu Vodafone Business?

A fi deschis la noi înseamnă pentru un antreprenor să manifeste o atitudine receptivă și curioasă față de idei, față de tehnologii sau oportunități, asta în vederea adaptării și a îmbunătățirii continue a afacerii. Fischer Fixings România este o companie care este – aș putea zice – digitalizată, foarte digitalizată, pentru că noi folosim aproape în orice departament sisteme special gândite pentru noi. Și fără aceste sisteme nu știu dacă am putea funcționa, în general.

Ce înseamnă tehnologia, în mod practic, într-un business ca cel Fischer Fixings, care produce elemente de fixare, care sunt principalele soluții pe care le folosiți?

Pe lângă tehnologiile pe care le avem de la compania din Germania, care sunt diverse sisteme interne, cred că cel mai important lucru e internetul, evident,…Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri