4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

INTERVIU. Elevă de media 10 la Evaluarea Națională: O generație ai cărei ani de gimnaziu i-a început în pandemie și i-a terminat în grevă

Publicat peCarmina Grosu este unul dintre elevii care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, în condițiile în care s-au înregistrat unele dintre cele mai slabe rezultate din ultimii șase ani.

În 2023 a absolvit Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Iași și a obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a.

În 2019 a început ciclul gimnazial, într-un an școlar marcat de pandemia COVID-19.

România Liberă: Ce a însemnat pentru tine Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a?

Carmina Grosu: Pentru mine, Evaluarea Națională de clasa a VIII-a a însemnat o confirmare a muncii mele, fiind un examen care să scoată în evidență faptul că munca este cheia către succes.

Simultan, examenul ghidează elevii către o nouă etapă în evoluția lor, jucând un rol important în admiterea la liceu, fiecare elev beneficiind de oportunitatea de a fi repartizat în funcție de valoarea muncii depuse

RL: Ți s-a părut un examen greu?

C.G.: Examenul în sine nu este foarte greu, dar pentru a ajunge la o performanță de un nivel înalt trebuie depus efort pe tot parcursul anilor de gimnaziu.

RL: Cum apreciezi nivelul subiectelor?

C.G.: La prima vedere, nivelul subiectelor mi s-a părut mediu, atât la matematică, cât și la limba română, iar acum sunt tot de aceeași părere.

Am tratat cu seriozitate fiecare exercițiu și am fost foarte atentă ca de-a lungul timpului acordat pentru rezolvarea subiectelor să mă concentrez și să mă asigur că am înțeles ceea ce îmi cere cerința, chiar dacă prima dată mi-am zis că e foarte ușor sau că pare cam greu.

RL: De când te-ai pregătit pentru acest examen?

C.G.: De-a lungul celor patru ani de gimnaziu am învățat constant la toate materiile, însă până în clasa a opta am acumulat doar ceea ce este la baza cunoștințelor mele.

În ultimul an m-am concentrat mai mult pe matematică și limba română, dar fără a neglija restul materiilor.

RL: Cât de mult a contat sprijinul profesorilor și cât al părinților?

C.G.: Pentru mine, sprijinul profesorilor și al părinților a contat foarte mult, în egală măsură. Fără ei nu aș fi atins acest nivel de performanță, de aceea mulțumirile mele se îndreaptă către aceste persoane.

Profesorii mei mereu au fost lângă mine și lângă colegii mei și ne-au dat sfaturi nu doar ca profesori, ci și ca oameni.

De asemenea, părinții mei au avut încredere în mine și m-au încurajat în toată această perioadă.

RL: Ai mers la meditații în particular?

C.G.: Da, am mers și la niște ședințe de meditație în particular în clasa a opta, pentru a-mi verifica și testa cunoștințele. Sunt sigură că aș fi luat note mari și fără ore de pregătire, dar orele suplimentare mi-au dat mai multă încredere.

RL: Consideri că greva profesorilor ți-a îngreunat situația?

C.G.: Este de remarcat faptul că fac parte dintr-o generație…Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri