13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Interviu tulburător cu ucraineanul care a aflat de pe Twitter despre moartea soției și a celor doi copii: ”Am reușit să-i îngrop pe toți” VIDEO

Publicat peJoi, 17 Martie 2022, ora 23:29

1619 citiri

Serhiy Perebyinis, ucraineanul care a aflat despre moartea soției și a copiilor de pe Twitter, a acordat un interviu tulburător pentru CNN.

Imaginile surprinse de jurnaliştii New York Times şi distribuite pe rețelele sociale înfățișau patru cadavre pe o stradă din Irpin, după ce armata rusă a bombardat o rută pentru evacuarea civililor.

Cele patru trupuri neînsuflețite erau Tatiana, soția sa, Mykyta, fiul său în vârstă de 18 ani, și Alisa, fiica sa de 9 ani, respectiv Anatoly Berezhnyi, un voluntar al bisericii care ajuta familia să plece.

Serhiy Perebyinis a povestit jurnalistei de la CNN că a discutat cu soția cu o seară înainte să se întâmple nenorocirea. El a bănuit că ceva nu este în regulă duminică dimineață, când a văzut că geolocalizarea telefonului soției sale s-a mutat de la Irpin la un spital din Kiev.

La scurt timp după aceea, a văzut pe Twitter că o familie a murit în urma unui bombardament.

„Am văzut o fotografie pe Twitter și mi-am recunoscut copiii. Le-am recunoscut lucrurile și hainele”, a spus Serhiy Perebyinis, conform unei transmisiuni live.

Și-a sunat prieteni ca să afle de ce soția sa este la spital. I-au spus că a fost un atac și că familia sa nu mai este.

Serghei și Tatiana formau un cuplu de 23 de ani, se știau din liceu. Soția sa a fost directorul financiar al unei companii americane de software cu birouri în Londra și Silicon Valley. ”Era o persoană foarte veselă”, a spus bărbatul. Tatianei îi plăcea foarte mult să planteze flori. Fiul său, Mykyta, avea 18 ani și era în al doilea an de facultate. Studia programare IT. Fiica lui avea 9 ani și îi plăcea să danseze, să picteze și studia engleza.

Întrebat cum ar vrea ca lumea să-și amintească de copiii săi, ucraineanul a spus: ”Erau copiii normali, veseli”.

El i-a mai spus jurnalistei de la CNN că și-a înmormântat familia: ”Am reușit să-i îngrop pe toți”.

Într-un interviu pentru The New York Times, acordat săptămâna trecută, bărbatul a transmis că „Întreaga lume ar trebui să știe ce se întâmplă aici.

Pentru a se întoarce la Kiev – fusese plecat să aibă grijă de mama lui -, bărbatul a fost forţat să intre în Rusia, apoi să zboare în oraşul Kaliningrad pentru a trece în Polonia. Le-a spus trupelor ruse de la graniţa cu Polonia:

„Toată familia mea a murit în ceea ce voi numiţi o operaţiune specială şi noi numim război. Poţi să faci ce vrei cu mine. Nu mai am nimic de pierdut”.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri