19.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024

Întors de la Moscova, ÎPS Vladimir le cere preoților moldoveni să se „pocăiască” și să revină la mitropolia aflată în slujba Rusiei: „Renunțați la orgolii, reveniți la starea de odinioară”

Publicat pe


Revenit recent de la Moscova, ÎPS Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove, le-a cerut preoților care au aderat la Mitropolia Basarabiei să se „pocăiască” și să revină în sânul Bisericii Ortodoxe din Moldova, aflată în subordinea Patriarhiei Ruse, relatează Ziarul Naţional din Chişinău.

Patriarhul Kiril (stânga) si Mitropolitul Vladimir al Moldovei, într-o vizită în Transnistria, 2013Foto: Denisov Vadim / TASS / Profimedia

Într-un apel lansat marți, în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM), mitropolitul Vladimir a afirmat că cei care au decis să se rupă de Patriarhia Rusă – instituție care susține deschis războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei – ar fi abandonat Biserica.

„Constatăm cu durere și dezamăgire alegerea sfinţiilor voastre de a părăsi calea pe care cu sfințenie ați jurat să o urmați. Această acțiune pune la îndoială seriozitatea angajamentului…



Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri