31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Într-o amenințare fără precedent, Putin promite că va scăpa Rusia de „trădători”

Publicat peLiderul de la Kremlin a acuzat Occidentul că vrea să distrugă Rusia, într-o videoconferință televizată cu nuanțe sumbre, desfășurată miercuri, informează Bloomberg. Confruntat cu colapsul economic la trei săptămâni de la invazia sa în Ucraina, președintele rus i-a atacat pe criticii interni.

„Orice popor, și în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să deosebească patrioții de gunoaie și trădători și să îi scuipe ca pe o musculiță care a zburat din greșeală în gură.”, a spus Putin, potrivit sursei citate.

„Sunt convins că această autocurățare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara, solidaritatea, coeziunea și disponibilitatea de a face față oricărei provocări.”, a adăugat el.

Izbucnirea de frustrare a liderului rus a venit la două zile după ce un producător de la o televiziune rusă de stat a întrerupt știrile cu un protest public împotriva războiului din Ucraina. Marina Ovsyannikova a ținut pentru scurt timp o pancartă în spatele prezentatorului de știri, pe care scria: „Ei vă mint!”.

Rusia își numește agresiunea asupra Ucrainei „operațiune militară specială” pentru a proteja regiunile ucrainene separatiste de ceea ce susține că ar fi „regimul nazist de la Kiev” și insistă că vizează doar instalații militare. Cu toate acestea, bombardamentele din Ucraina au lovit zone rezidențiale ale orașelor și au provocat victime civile, orașul Mariupol din sudul țării fiind practic sub asediu de câteva săptămâni.

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri