1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Într-o izolare internațională copleșitoare, Kremlinul își revendică totuși victoria la așa-zisele „referendumuri”: „Bine aţi venit acasă!”.

Publicat peOficialii separatiști susținuți de trupele de ocupație din regiunile Ucrainei suspuse asa-numitului „referendum” ilegal au raportat, marți, majorități la numărarea voturilor în favoarea anexării la Rusia.

„Bine aţi venit acasă, în Rusia!”, a reacţionat imediat pe Telegram fostul preşedinte Dmitri Medvedev. Mai mult, o ședință a senatului rus în care să fie discutată anexarea teritoriilor ucrainene ar putea avea loc pe 4 octombrie, notifică jurnal.md.

Rusia încearcă să se bucure singură de teritoriile ocupate

Între timp, statele „prietene” Rusiei care se abținuseră să condamne agresiunea împotriva Ucrainei, precum China, Turcia, Serbia sau Kazahstanul au declarat deschis că nu vor recunoaște rezultatele referendumului și în special anexarea ilegală a Donbasului, Hersonului și Zaporijiei, arată o analiză Newsweek.

Nici India nu a reacționat favorabil: premierul Narendra Modi l-a mustrat pe Putin spunând că „acum nu este timpul pentru război” și că totul ar trebui rezolvat „democratic, prin dialog și negociere”.

Autorităţile pro-ruse din regiunile ocupare au anunţat marţi „victoria”. Prietenii Rusiei le contrazic

Comisiile electorale din regiunile ocupate au anunțat „rezultatele” preliminare în favoarea anexării ale numărării voturilor la  Zaporojie ( cu 93,11% pentru alipirea la Rusia) Herson (87,05%) și Lugansk (98,42%).

În Republica Populară Doneţk, la ora 19.30, după numărarea a 56,85% din buletinele de vot, votul favorabil era în proporţie de 94,75%.

Liderul de la Kiev a transmis că dacă Rusia va încerca să anexeze teritorii din Ucraina pe baza așa-ziselor „referendumuri” organizate în regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, acest lucru va însemna închiderea oricăror negocieri de pace în viitor cu Moscova, potrivit Ukrainska Pravda.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri