11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Introducerea produselor din arahide în alimentația copiilor de la vârsta de patru luni scade riscul de alergii – studiu

Publicat pe


Studiile sugerează că prevalența alergiilor la arahide în rândul copiilor din țările occidentale s-a dublat într-un deceniu. Aproximativ unul din 50 de copii din Marea Britanie suferă de această afecțiune, iar aproximativ 13.000 de sugari dezvoltă o alergie la arahide în fiecare an.

Afecțiunea poate pune viața în pericol și creează o îngrijorare constantă pentru părinți și copii care trebuie să evite expunerea.

Acum, cercetătorii spun că prevalența în Marea Britanie ar putea scădea cu 77% dacă toți bebelușii ar primi produse din arahide între patru și șase luni.

„Ar împiedica 10.000 de sugari în fiecare an să dezvolte alergie la arahide – (un) număr uriaș și o oportunitate reală pentru medicina preventivă”, a declarat Graham Roberts, profesor de alergologie pediatrică și medicină respiratorie la Universitatea din Southampton și coautor al analizei.

De fapt, primele sfaturi ar fi putut contribui la explozia alergiilor la alune, alături de alți factori, cum ar fi creșterea eczemelor la copii și o expunere mai mare la alune în mediul înconjurător, prin creșterea consumului de către alte persoane, spun cercetătorii.

„Credem că alergia la arahide se dezvoltă prin expunerea la produsele de arahide din casă prin piele”, a spus Lack, menționând că copiii cu eczeme prezintă un risc crescut de alergie la arahide și că riscul este cu atât mai mare cu cât eczema este mai severă.

Cu toate acestea, echipa a precizat că introducerea timpurie a produselor din arahide nu ar trebui să se limiteze la copiii cu afecțiune cutanată, deoarece alergia la arahide ar putea să se dezvolte și la copiii fără eczemă.

Cercetarea, publicată în Journal of Allergy and Clinical Immunology, se bazează pe analiza a două studii mari, studiul Learning Early About Peanut Allergy (Leap) și studiul Enquiring About Tolerance (Eat).

Deși ambele au demonstrat anterior beneficiile introducerii timpurii a produselor pe bază de arahide la sugari, au rămas întrebări, inclusiv cu privire la vârsta optimă pentru introducerea acestor alimente.

Echipa spune că analiza lor arată că alergia la arahide se dezvoltă în principal între șase și 12 luni.

Mai mult, impactul introducerii timpurii în prevenirea alergiei la arahide scade odată cu creșterea vârstei primei expuneri, un efect deosebit de pronunțat în cazul sugarilor cu eczeme severe și al copiilor aparținând minorităților etnice.Urmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: www.libertatea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri