11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Învățătura lui Viktor Orban: Care-i „cel mai bun război”

Publicat pe


Ungurii ştiu că „cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-i eviţi”, a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg, sud-vest,  care va găzdui o fabrică de vehicule de luptă Lynx, transmite MTI.

„Cu cât suntem mai puternici, cu atât sunt mai mici şansele să fim atraşi în război”, a adăugat Orban.

Facilitatea de la Zalaegerszeg a fost construită în parteneriat cu constructorul german de vehicule militare Rheinmetall, iar premierul ungar a subliniat sâmbătă că Ungaria şi Germania cooperează în materie de apărare şi această cooperare ar putea deveni una pe termen lung.

Potrivit premierului ungar, deşi relaţiile politice ungaro-germane sunt „complicate”, cele economice sunt într-o formă excelentă.

Pe lângă producţie, Ungaria speră să atragă în ţară, „în cooperare cu prietenii germani”, şi îndeplinirea unor sarcini ca dezvoltarea, testarea şi pregătirea de experţi, a spus Orban.

Acesta a salutat decizia Germaniei de a-şi întări capacităţile militare în contextul războiului din Ucraina, apreciind că Berlinul a luat una din cele mai importante decizii privind viitorul Europei.

„Securitatea europeană nu poate fi garantată fără Germania”, a notat premierul ungar.

The post Învățătura lui Viktor Orban: Care-i „cel mai bun război” appeared first on Cotidianul RO.Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri