33.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Iohannis îl felicită pe Steinmeier după ce a acesta a fost reales în funcția de președinte al Germaniei

Publicat pe


Preşedintele României, Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică, pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea în funcţia de preşedinte federal german, apreciind că aşteaptă cooperarea pentru un parteneriat puternic între cele două ţări.

„Felicitări, domnule Frank-Walter Steinmeier, pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte federal german. Aştept cu nerăbdare cooperarea noastră pentru un parteneriat puternic între România şi Germania”, se arată într-o postare pe Twitter a preşedintelui român.

Preşedintele Germaniei, social-democratul Frank-Walter Steinmeier, a fost reales pentru al doilea mandat de cinci ani în această funcţie reprezentativă, în care trebuie să întruchipeze o autoritate morală dincolo de liniile de partid şi pentru care s-a bucurat de sprijinul principalelor partide politice ale ţării, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Aflat în funcţie din martie 2017, fostul şef al diplomaţiei germane a fost ales cu o largă majoritate de către un colegiu electoral special constituit, care reuneşte deputaţi naţionali, un număr mare de aleşi locali, foşti lideri germani, precum şi câteva personalităţi din societatea civilă.

Potrivit DPA, preşedintele Bundestagului, Barbel Bas (SPD), a anunţat că Steinmeier a primit 1.045 de voturi din cele 1.437 exprimate în cadrul Convenţiei Federale de duminică.

Sursa foto: consilium.europa.euSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri