12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Ionuț Stroe: Simularea a arătat clar că scăderea accizei n-ar fi generat o scădere a prețului la pompă. Marii producători de carburanți din România ar trebui să contribuie și ei la lucrul acesta (VIDEO)

Publicat pePurtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, susține că simulările efectuate înainte de războiul din Ucraina în ceea ce privește scăderea accizei la carburanți au arătat foarte clar că o asfel de măsură nu ar fi generat o scădere a prețului la pompă.

Liberalul a comentat situația prețurilor la combustibil, marți, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV: „Cumva piața asta a carburanților fosili este extrem de simplă. Sunt trei factori principali de care depinde prețul pe care noi îl plătim la pompă”

„Cumva piața asta a carburanților fosili este extrem de simplă. Sunt trei factori principali de care depinde prețul pe care noi îl plătim la pompă. Primul este legat de cotația barilului de țiței, și aici, dacă dezvoltăm o discuție, putem vedea lesne de înțeles că acest război pornit de ruși a generat o explozie a prețului la nivel mondial. Doi la mână, cursul leu-euro – contează enorm de mult ca sănătatea economiei româneștie să fie una aș spune asigurată de cei care și conduc această țară, astfel încât în condițiile actuale să ținem în frâu cât mai mult cursul leu-euro. Cel de-al treilea factor este nivelul de accizare. La nivel de guvernare, înainte de a apărea, chiar cu o zi înainte de a apărea acest scenariu negru lansat de mintea acestui om bolnav, Putin, se simula oarecum scăderea accizării în România, pe îngrijorările pe care le aveam urmare a creșterii prețului combustibililor la pompă”, a spus Ionuț Stroe.

Potrivit liberalului, simulările au arătat clar că scăderea accizei n-ar fi generat o scădere de preț.

„Rezultatele acestei simulări ne-au adus în situația în care am văzut foarte clar că n-ar fi generat o scădere a prețului, tocmai datorită anumitor creșteri la nivel global care n-ar fi «sensibilizat» cei trei mari actori producători de carburanți din România. Sunt trei mari rafinării și le cunoaștem cu toții, n-are sens să le spun eu numele în acest moment. Eu cred că nu numai generozitate din partea Guvernului trebuie să așteptăm în acest moment – și acești trei mari concurenți, invitați la Guvern, împreună cu Consiliul Concurenței și mulți alții, ar putea contribui, apropo de profiturile pe care le fac și modul în care, mod normal, fiind pe o piață liberă zice-se, au înregistrat în România profit în ultimii ani de zile. Să contribuie și ei la lucrul acesta”, a adăugat deputatul PNL.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri