0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

ÎPS Teodosie sare în apărarea lui Pandele, în scandalul azilelor groazei din Voluntari: „E un om care face foarte mult bine. E un om deosebit, la fel și soția lui”

Publicat pe


Marti, 11 Iulie 2023, ora 09:30

668 citiri

Arhiepiscopul Teodosie. Foto: basilica.ro

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a formulat o reacție în scandalul azilelor groazei, aparându-i pe soții Firea-Pandele, dar și pe Marius Budăi, ministrul Muncii.

ÎPS Teodosie a spus că vinovații cu adevărat sunt cei care i-au chinuit pe bătrâni.

”Monștrii sunt aceia care și-au bătut joc de bătrâni, nu cei care apar la televizor. Depinde despre cine este vorba. Vreau să mă abțin și să nu comentez despre declarațiile lui Bănescu. Mi-a fost student, l-am cunoscut altfel, dar s-a schimbat mult, e greu de înțeles.

Un om nu poate să facă totul. Sunt niște subalterni care au responsabilități. Pandele este un om care face foarte mult bine. Vină indirectă poate să aibă, directă nu, este un om care ajută foarte mult. Îl știu de când eram la București și l-am cunoscut. E un om deosebit, la fel ca și soția lui.

Este punctul meu de vedere, în lumina învățăturii și practicii bisericii eu nu mă abat de la disciplina bisericii. Biserica s-a implicat și implică foarte mult, nu ne e indiferentă suferința niciunui om….

Marius Budăi nu cred că trebuie să își dea demisia. El trebuia să fie acolo, trebuie să luăm lucrurile după responsabilitatea directă, nu indirectă”, a explicat arhiepiscopul Tomisului într-o declarație pentru euronews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Vasile Bănescu a precizat, pe 8 iulie în cazul vârstnicilor torturaţi în azile, că se vede „absenţa totală a umanităţii” şi a vorbit generic despre politicieni care ar face orice pentru a-şi proteja funcţia.

Acesta ar fi al doilea atac lansat la adresa ministrului Familiei Gabriela Firea, deşi nici de data aceasta nu i-a pronunţat numele. „Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman, apar la tv, susţin cauze filantropice, se oferă să se sacrifice pentru binele nostru cetăţenesc şi sunt, desigur, «credincioşi»”, mai spune el.

„Absenţa totală a umanităţii în forma ei concretă numită omenie, absenţa compasiunii reale cu victimele brutalităţii sadice, apărarea disperată a imaginii publice – aceasta este finalmente esenţa morală a cazului care denunţă în aceste zile existenţa, chiar lângă noi, a unui hău de indiferentism sinistru în faţa suferinţei umane. Compasiunea reală presupune împreună-suferinţa cu cel zdrobit de pumni, de foame, de sete. De cruzime.

Compasiunea reală se traduce în reacţie reflexă de implicare în orice mod accesibil ţie pentru stoparea suferinţei celuilalt, aflarea adevărului sugrumat şi, în context, pentru elucidarea urgentă a cauzelor tentaculare din care se hrăneşte o monstruoasă caracatiţă publică”, a scris Victor Bănescu, sâmbătă pe Facebook.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri