5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Islanda, cea mai sigură țară din lume, a anunțat că a dejucat un atac terorist. Patru tineri au fost arestați

Publicat pePoliţia islandeză a declarat joi că a arestat patru persoane în cadrul unei ample operaţiuni legate de pregătirea unui „atac terorist”, ceea ce ar fi prima astfel de arestare în țara considerată a fi cea mai sigură din lume.

Originea operaţiunilor de poliţie de ieri (…) face parte dintr-o anchetă privind pregătirea unui atac terorist”, a declarat jurnaliştilor Karl Steinar Valsson, comisarul poliţiei islandeze.

Mai multe arme semiautomate, unele imprimate în 3D, au fost confiscate în nouă locaţii diferite, precum şi mii de muniţii, potrivit poliţiei.

Patru islandezi în vârstă de 20 de ani au fost arestaţi miercuri în Kopavogur, o suburbie a capitalei Reykjavik, şi în oraşul Mosfellsbaer, sud-vestul ţării, într-o operaţiune de mare anvergură care a vizat aproximativ 50 de bărbaţi, a menţionat sursa citată. Doi dintre ei au fost arestaţi preventiv joi.

Deşi motivele sunt încă necunoscute, ţintele ar fi „diverse instituţii” şi „cetăţeni ai statului”, eventual parlamentul şi poliţia însăşi, potrivit comisarului Valsson.

Poliţia a indicat că investighează dacă există legături între bărbaţii anchetaţi şi organizaţii extremiste şi că a fost în contact cu autorităţile străine.

„Din câte ştim, este prima dată când o astfel de investigaţie este lansată (în Islanda)”, a declarat Valsson, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit Global Peace Index, Islanda este cea mai sigură țară din lume și în 2022, pentru al 14-lea an consecutiv.

Editor : I.CSursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri