9.2 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Israelul intenţionează să construiască un spital de campanie în Ucraina

Publicat peMai mult cât atât, Israelul va trimite șase generatoare mari la spitalul principal din Liov pentru a „permite funcționarea continuă chiar și fără alimentarea obișnuită cu energie”, a spus ministerul într-un comunicat.

Totodată, intenționează să înființeze centre de asistență pentru refugiați la punctele de trecere a frontierei din Ucraina, unde vor fi împărțite haine și provizii.

Oficialii de la Ministerul de Externe spun că cel puțin 10.200 de cetățeni israelieni au părăsit Ucraina de când guvernul a făcut apel către ei să facă acest lucru în urmă cu trei săptămâni. Mai mult de jumătate au plecat de la începutul invaziei ruse luna trecută.

Tot în cursul acestei zile, trei avioane care transportau aproximativ 300 de evrei ucraineni au sosit în Israel, printre care 90 de orfani.

Prim-ministrul Naftali Bennett a fost pe aeroportul din Tel Aviv pentru a-i primi pe refugiaţii care fug din calea războiului.

Oficialii israelieni spun că se pregătesc pentru un val de zeci de mii de emigrați ucraineni, având în vedere că Ucraina găzduiește o populație evreiască numeroasă, potrivit CNN.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri