0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Israelul se pregătește să aloce de urgență 25,5 milioane de dolari pentru noii repatriați din Rusia

Publicat pe


Guvernul israelian pregătește un program de asistență de urgență pentru noii repatriați din Rusia, pentru care este planificat să aloce 90 de milioane de șekeli (25,5 milioane de dolari la cursul de schimb actual), relatează The Jerusalem Post.

Israelul se pregătește pentru primirea unui nou val de repatriați din Rusia. Foto: Shutterstock

Potrivit publicației, Ministerul Repatrierii și Integrării și Ministerul Finanțelor intenționează să înainteze în comun propunerea corespunzătoare spre examinare de către Knesset (parlamentul israelian). Acesta este un nou plan strategic de urgență pentru repatrierea evreilor și a persoanelor eligibile pentru returnare conform legii israeliene, sosite din Rusia, scrie ziarul.

Potrivit autorităților israeliene, pe fondul situației actuale din Rusia, „zeci de mii de candidați pentru repatriere” ar putea ajunge în Israel în lunile următoare, potrivit The Jerusalem Post. 

Ministerul de Finanțe al statului evreu va aloca imediat 90 de milioane de șekeli, va monitoriza evoluția situației și poate aloca fonduri suplimentare dacă va fi necesar, indică publicația.

Potrivit ziarului, noul program va permite candidaților la repatriere imediat după sosirea în țară (chiar în timp ce cererea lor este luată în considerare) să primească toate drepturile de care se bucură imigranții în Israel, inclusiv accesul la așa-numitul coș de absorbție (asistență în numerar pentru decontare prima dată după sosire). În plus, în cadrul noului program, repatriații vor fi sprijiniți într-o serie de domenii ale vieții, inclusiv găsirea de locuințe, integrarea pe piața muncii, asistență în sănătate și educație.

Statul Israel este o casă sigură și sigură pentru toți evreii din lume, inclusiv pentru evreii din Rusia. Ne vom asigura că toți repatriații care vin din Rusia în aceste condiții dificile primesc un pachet cuprinzător care să corespundă integrării optime în Societatea israeliană”, – a comentat asupra acestor planuri, ministrul Repatrierii și Integrării, Pnina Tamano-Shata, ale cărei cuvinte sunt citate de The Jerusalem Post.

La rândul său, șeful Ministerului de Finanțe, Avigdor Lieberman, a subliniat că statul evreu „face toate eforturile pentru a atrage cât mai mulți imigranți”. Potrivit acestuia, Ministerul Finanțelor „nu va economisi resurse pentru a face posibilă imigrația în Israel pentru toate persoanele eligibile care o doresc și va investi într-un proces de integrare eficient și de înaltă calitate” pentru noii imigranți. Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri