2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Istoria vizitelor preşedinţilor francezi în România | Prima vizită oficială la Bucureşti a fost a lui Charles de Gaulle

Publicat peÎn 1991, președintele Republicii Franceze, François Mitterrand, a efectuat o vizită oficială în țara noastră, în perioada 18-19 aprilie. Aceasta a fost prima vizită în România a unui şef de stat occidental de la evenimentele din decembrie 1989.

Au urmat vizitele președintelui Jacques Chirac, în 1997 și în 2006, și participarea acestuia la Sommet-ului Francofoniei la București. Cu prilejul vizitei președintelui francez Jacques Chirac în România, în 1997, a fost lansat Parteneriatul Special dintre România și Franța.

În 2008, președintele Traian Băsescu și președintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, au semnat, la București, „Declarația comună privind instituirea unui Parteneriat strategic între Franța și România”.

La mijlocul lunii iunie a acestui an, președintele francez, Emmanuel Macron, a ajuns în România pentru a-i saluta pe cei 500 de soldați francezi care sunt desfășurați la o bază militară a NATO. Acesta a avut întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, în contextul războiului care are loc la graniţele ţării noastre.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri