7.7 C
București
joi, 16 mai 2024

ISW: Retragerea forțelor armate ucrainene în apropiere de Oceretine nu va duce la noi câștiguri tactice rapide pentru Rusia

Publicat pe


Experții de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW) au evaluat  declarațiile comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Sirski, despre retragerea forțelor ucrainene din două așezări de lângă Oceretine, în regiunea Donețk, transmite BBC.

Sirski a recunoscut că în această zonă armata rusă are un avantaj semnificativ, iar Forțele Armate ucrainene au fost nevoite să se retragă la vest de Berdici și Semenovka. Ambele sate sunt situate în zona de pătrundere a trupelor rusești în regiunea Oceretine, la vest de Avdiivka.

Potrivit ISW, armata rusă nu a reușit să avanseze cu adevărat rapid în zonă, iar acest lucru indică faptul că „forțele ucrainene mențin acolo poziții și resurse care au încetinit până acum ofensiva rusă în direcția vestică”.

„Recentele avansuri rusești la nord-vest de Avdiivka au forțat trupele ucrainene să se retragă din alte poziții tactice limitate pe frontul de la vest de…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri