0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Italianca arestată pentru detonarea mai multor bancomate din Constanţa face parte din temuta grupare mafiotă Ndragheta

Publicat peCei doi erau filaţi de poliţie şi mediat după lovitură au fost capturați de trupele speciale. Polițiștii susțin că sunt aceleași persoane care au detonat acum 10 zile și bancomatul din comuna Castelu. Katia Sanginesi, despre care politiștii români spun că ar face parte din Ndrangheta – un puternic sindicat al crimei din Calabria, Italia, acuzat de trafic de droguri, spălare de bani, șantaj și violențe – acționa la noi în țară ajutată de românul Cătălin Apostol.

Cei doi au dat atacul asupra automatului bancar de la intrarea în Pavilionul Expozițional din Constanța la ora 3 și 35 de minute, dimineața. Surse din poliție spun că ar fi folosit o substanță asemănătoare trinitrotoluenului, pe care au detonat-o în timp ce în imobil erau trei paznici.

Cristian Hagea, director ADPP Constanța: ”Unul dintre paznici, așa cum are și în consemn, era în interiorul pavilionului, partea dinspre intrarea principală, a auzit explozia. Explozia a însemnat pe lângă zgomot și foarte multe materiale care au fost aruncate spre interiorul pavilionului, a sunat la 112 și a ieșit afară după cei care au comis fapta. I-a văzut, i-a văzut, a încercat să îi prindă, dar nu a reușit”, a declarat Hagea pentru Stirileprotv.

Din bancomatul pe care care l-au distrus cu explozibil, italianca și complicele ei român au plecat cu 90.000 de lei – spun surse din anchetă.

Primul paznic care a auzit exploziția ar fi încercat să îi captureze, dar cei doi au fugit cu o mașină.

Citeşte şi: Se fură ca în codru în parcările din Franța. Un şofer de TIR român s-a trezit fără 1.400 de litri de motorină din rezervoare

Doar trei minute le-ar fi luat să provoce explozia și să ia banii. Polițiștii i-au blocat în trafic la un kilometru distanță.

Polițiștii erau însă pe urmele lor și au reușit să-i prindă în apropiere de campusul Universității Ovidius.

Andreea Ambroze, IPJ Constanța: ”Cei doi au reușit să fugă, dar au fost prinși în scurt timp. Vă confirm că este vorba de un cetățean român și o italiancă”.

În mașina celor doi suspecți, anchetatorii au descoperit bani sustrași din bacomatul detonat marți dimineață.

Potrivit jurnaliștilor italieni de la Avellino Today, Katia Sanginesi ar fi luat parte la 6 atacuri asupra unor automate bancare, alături de alți 12 suspecți – majoritatea dintre ei aflați acum în închisoare.

Acestea sunt imagini suprinse de camerele de supraveghere, în Italia, în timpul unui atac cu substanță explozivă al organizației criminale din care ea făcea parte.

Anchetatorii italieni spun că pentru a distruge automatele bancare, membrii grupării foloseau o tijă cu mâner lung – pe care o denumeau „marmotă” ca să introducă substanța explozivă în interior.

Citeşte şi: Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri