11.8 C
București
marți, 21 martie 2023

Iustin Paraschiv, președintele Carmistin, crede în potențialul României de a reveni în topul sectorului agribusiness din Europa

Publicat peGrupul Carmistin, sub conducerea lui Iustin Paraschiv și Asociația Fermierilor din România a organizat la început de 2023 conferința “Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”.

La această conferință au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, membri ai mediului asociativ și de afaceri, dar și reprezentanți ai principalelor bănci din România, interesate de finanțarea acestui sector.

Acest eveniment a reprezentat o oportunitate importantă pentru cei prezenți de a discuta problemele cheie și de a identifica provocări și oportunități pentru dezvoltarea acestei industrii vitale pentru economia românească.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, evenimentul a inițiat o dezbatere complexă pe tema relansării industriei producătoare de carne de porc în România, fiind pus un accent deosebit pe găsirea soluțiilor legislative și financiare necesare pentru a îndeplini acest obiectiv strategic.

Prezent la această conferință, ministrul Finanțelor, Dl. Adrian Câciu a punctat faptul că statul român continuă să finanțeze acest sector, prin programe viabile și noi inițiative de finanțare, adaptate mai bine cerințelor pieței interne.

În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse”, a declarat ministrul Finanțelor, în cadrul conferinței Carmistin și AFR.

În acest context, ministrul Finanțelor a subliniat că acesta este un momentul favorabil pe care îl oferă România în ceea ce privește posibilitățile de finanțare și de concretizare a acestora în piață și în dezvoltarea acesteia. Participanții au fost încurajați să valorifice aceste oportunități și să colaboreze în vederea dezvoltării industriei suinelor din România.

Iustin Paraschiv, președintele Carmistin, crede în potențialul României de a deveni un jucător important în sectorul agribusiness din Europa

În cadrul conferinței, Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin, clasat în prezent între primii producători de carne din România evidențiază importanța investițiilor în sectorul zootehnic, inclusiv în industria producătoare de carne de porc.

Mai mult decât atât, antreprenorul Iustin Paraschiv este ferm convins de potențialul României de a deveni un jucător important în sectorul agribusiness din Europa.

  • În ultimele două decenii, Grupul Carmistin a investit continuu în zootehnie, inclusiv în industria producătoare de carne de porc și tocmai de aceea cred că România are un potențial imens de a recupera și chiar de a deveni lider european în sectorul agribusiness”, a declarat Președintele Carmistin, în cadrul conferinței.

România are un potențial imens de a deveni un producător important de produse agroalimentare, aliniate la normele europene.

Iustin Paraschiv continuă să investească în industria suinelor și în 2023

Cu investiții continue și tehnologii eficiente, sectorul de producție a cărnii de porc din România poate crește și aduce beneficii semnificative pentru economia națională, asigurând astfel un viitor prosper pentru țară și locuitorii săi.

De această părere este și antreprenorul Iustin Paraschiv, care își continuă strategia de investiții și în 2023, prin accesarea de noi finanțări. O parte din fondurile atrase vor fi direcționate către dezvoltarea industriei suinelor.

În timp ce investițiile vor fi o parte importantă a strategiei de dezvoltare, Carmistin se va concentra și pe creșterea capacității de inovare și implementare de soluții sustenabile pentru a îmbunătăți considerabil toate cele trei linii de business.

Acest lucru va asigura că organizația va rămâne competitivă pe termen lung, într-un mediu economic în continuă schimbare.

Investițiile în sectorul agribusiness și eforturile comune sunt puncte de referință pentru dezvoltarea acestuia

Accesul la fonduri europene și surse sigure de finanțare va reprezenta o premisă importantă pentru dezvoltarea industriei producătoare de carne de porc în România. Acest sector necesită sprijin și investiții continue pentru a se dezvolta și deveni unul dintre motoarele importante de creștere economică.

Eforturile comune ale fermierilor, autorităților și a companiilor specializate în producția și procesarea de carne sunt cruciale pentru:

  • creșterea competitivității
  • îmbunătățirea calității produselor
  • reducerea dependenței de importuri.

Doar printr-un angajament comun, industria poate fi modernizată și poate ajunge la standarde europene, contribuind cu beneficii semnificative atât pentru producătorii, cât și pentru consumatori.

În acest context, este important să se continue susținerea sectorului prin măsuri guvernamentale adaptate nevoilor pieței, dar și printr-o colaborare strânsă între toți actorii implicați în sectorul agribusiness. Doar în acest mod, se va minimiza decalajul dintre potențial și performanță în industria producătoare de carne de porc în România.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri