1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Izvestia: Rusia va aloca frecvențe suplimentare pentru Wi-Fi pentru a combate interferențele radio

Publicat pe


Comisia de Stat pentru Frecvențe Radio (SCRF) va lua în considerare problema permiterii accesului fără fir la rețeaua din Rusia, care operează la frecvențe de 6 GHz. Această decizie are ca scop combaterea interferențelor radio create de diverse gadget-uri, a relatat, joi, Izvestia, citând un document guvernamental.

Foto: Arhiva Adevărul

Problema adăugării benzii 5 925 – 6 425 MHz va fi discutată la ședința SCRF de la sfârșitul lunii decembrie. Este de remarcat faptul că noul standard Wi-Fi 6E poate fi utilizat numai în interior, inclusiv în birouri și clădiri rezidențiale.

Dispozitivele se conectează la Bluetooth în banda de 2,4 GHz. Unele dispozitive Wi-Fi se conectează și la rețea în banda de 2,4 GHz, așa că dacă gadgetul acceptă standardul 6E, va putea funcționa în noua bandă fără a interfera cu Bluetooth-ul. dispozitivele nu vor fi”, a declarat ministerul pentru ziar.

Noul standard va permite rușilor să obțină acces la internet mai rapid și mai stabil, precum și să minimizeze întârzierile în transmisia datelor.

Introducerea Wi-Fi 6E va permite dezvoltarea serviciilor digitale pentru industrie care corespund capacităţilor 5G. Acest lucru este deosebit de important în condiţiile moderne, când există probleme cu furnizarea de echipamente 5G străine”, a remarcat Rostelecom. Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri