20.3 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

James Cameron a vorbit despre asemănarea dezastrelor „Titanic” și a batiscafului „Titan”

Publicat pe


Realizatorul de film a menționat că mulți experți au avertizat OceanGate Expeditions că este periculos să scufunde dispozitivul sub apă cu oameni.

James Cameron. Foto: Profimedia

Regizorul de film James Cameron, cel care a regizat filmul „Titanic”, a fost surprins de asemănarea dintre scufundarea navei Titanic și tragedia batiscafului „Titan”, a cărui epavă a fost descoperită în Oceanul Atlantic. Regizorul a declarat acest lucru joi într-un interviu acordat companiei de televiziune ABC.

Cameron a subliniat că mulți experți în submersibile de adâncime au scris scrisori către dezvoltatorul Titan, OceanGate Expeditions, menționând că submersibilul avea nevoie de certificare, deoarece era „prea experimental” pentru a se scufunda cu oameni la bord.

Prin urmare, sunt surprins de asemănarea cu dezastrul Titanic-ului însuși, unde căpitanul a fost avertizat în mod repetat despre prezența gheții direct pe cursul navei și, în ciuda acestui fapt, a mers înainte cu viteză maximă pe o noapte fără lună. Drept urmare, mulți oameni au murit„, a spus Cameron. „Acum avem de-a face cu o tragedie similară care s-a întâmplat exact în același loc, după ce avertismentele nu au fost luate în considerare„. Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri