1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Jocul săptămânii. The Settlers revine cu New Allies după 14 ani

Publicat peThe Settlers – New Allies. Unii dintre noi au așteptat aproape 14 ani după acest joc. Apropo, The Settlers este una dintre cele mai vechi serii de jocuri, cu primul apărut în 1993. Un joc de strategie în care ajuți o comunitate să se dezvolte.

Seria The Settlers a împlinit 30 de ani. Și este foarte cunoscută printre fanii jocurilor de strategie. Se contrează mai puțin pe partea de luptă și cuceriri și mai mult pe dezvoltarea unui oraș. Și asta în timp ce folosește personaje foarte simpatice.

Nu există vreo poveste, în niciun episod din cele lansate. Știm doar că ne aflăm în perioada medievală, pe o bucată de pământ neexploatată și trebuie să construim un oraș complet funcțional, unde toată lumea trăiește în pace și prosperitate. Mulți critici spun că sistemul financiar este cel mai mare atuu al acestui joc.

După o lungă pauză, mai exact 14 ani, The Settlers revine cu New Allies.Un joc care nu prea respectă regulile titlurilor din trecut. Un lucru deranjant, de exemplu, e lipsa butonului care accelerează timpul. Dar poate acest lucru îți dă șansa să te bucuri mai mult de fiecare clipă petrecută în joc. Doar că unele clipe durează mai mult decât altele și simți nevoie acelui fast forward.

Ca orice joc din serie, The Settlers merge pe culori vii, personaje drăguțe, căsuțe ca din povești – e foarte atractiv, deci, pentru cei care intră pentru prima dată într-un joc de strategie. Să nu sari peste tutoriale, sunt vitale – mai ales după câteva ore în joc. Logistica – cerere-ofertă, stoc materii prime pentru producții e foarte sensibilă și orice piedică poate opri orașul din dezvoltare.

Există și un mod de joc campanie, care presupune multe dialoguri și plimbări la insulele din însoritul arhipelag. Nimic special însă. M-aș axa tot pe modul single player. Parcă mă bucură ideea că pot dezvolta ceva măreț de la zero.

În single Player sunt mai multe tipuri de gameplay – 1 vs 1, 2 vs 2 sau 4 vs 4 – cu posibilitatea unui joc multiplayer. Sunt trei popoare disponibile.

Laud jocul și pentru ce stare mi-a dat. M-a relaxat, m-a făcut să mă așez confortabil în scaun și să mă bucur de sunetele naturii, de-asta, într-un fel mi-a adus aminte de Age of Empires 1 și 2. Pe care le jucam doar să construiesc, nu-mi plăcea să mă războiesc cu alte popoare.

Așadar, sunt fan al acestor jocuri și cumva, aș fi așteptat un pic mai mult de la The Settlers. Ceva îi lipsește. Și parcă e prea apropiat de Anno 1800. Jocul costă 60 de dolari și este disponibil pentru toate consolele Playstation și Xbox, Nintendo Switch și PC.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri