20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Joe Biden, discurs important la finalul vizitei în Europa | Președintele american se întâlnește cu oficiali ucraineni

Publicat pePotrivit Casei Albe, Biden se va alătura unui dialog între secretarul de stat Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin, pe de o parte, și omologii ucraineni Dmitro Kuleba și Oleksii Reznikov, de cealaltă parte.

Prezența președintelui american la discuții vine ca un „premiu de consolare”, după ce Ucraina a deplâns rezultatele summitului NATO de săptămâna aceasta, unde a fost, din nou, respinsă ideea de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

Aliații au arătat că instituirea unei astfel de măsuri ar aduce NATO în conflict direct cu Rusia, războiul riscând să depășească, astfel, granițele Ucrainei.

 „Ne așteptam la mai multă curaj. Ne așteptam la niște decizii îndrăznețe”, a comentat Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui Volodomir Zelenski.

În afara calmării oficialilor ucraineni, Biden mai are în program o întâlnire bilaterală cu președintele polonez Andrzej Duda pe tema modului în care SUA și aliații lor reacționează la criza refugiaților, precum și o întâlnire cu refugiați din Ucraina.

Înainte de a se întoarce la Washington, Biden va susține un discurs catalogat de Casa Albă drept „important”.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri