17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Joe Biden se va întâlni săptămâna viitoare cu liderii NATO la Bruxelles

Publicat pePreședintele SUA, Joe Biden, se va deplasa săptămâna viitoare în Europa pentru o reuniune extraordinară și pentru a-și arăta sprijinul SUA pentru Ucraina, a confirmat Casa Albă. El se va alătura personal liderilor mondiali NATO la Bruxelles, Belgia, joia viitoare, pe 24 martie, potrivit CNN.

„Președintele va călători la Bruxelles, Belgia, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura summit-ului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta despre eforturile continue de descurajare și apărare ca răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru a ne reafirma angajamentul nostru de fier față de aliații noștri din NATO”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, la briefingul de presă de marți.

Psaki a continuat: „El se va alătura, de asemenea, unui summit programat al Consiliului European pentru a discuta preocupările noastre comune cu privire la Ucraina, inclusiv eforturile transatlantice de a impune costuri economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectați de violențe și de a aborda alte provocări legate de conflict.”

Vizita va marca o întâlnire rapidă și critică cu aliații cheie, pe fondul invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, în timp ce NATO încearcă să limiteze agresiunea continuă a președintelui rus Vladimir Putin.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că a convocat un summit al liderilor.

„Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul NATO. Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, sprijinul nostru puternic pentru Ucraina și consolidarea în continuare a descurajării și apărării NATO. În acest moment critic, America de Nord & Europa trebuie să continue să rămână împreună”, a declarat Stoltenberg pe Twitter.

Călătoria urmează după o vizită în Europa, săptămâna trecută, a vicepreședintelui american Kamala Harris.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri