22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Joe Biden și Volodimir Zelenski au discutat o oră la telefon. Ce i-a promis liderul american președintelui Ucrainei

Publicat peMiercuri, 30 Martie 2022, ora 20:31

0 citiri

Președintele SUA, Joe Biden, a avut o miercuri, 30 martie, o convorbire telefonică de o oră cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, cei doi președinți au discutat despre suplimentarea capacităților militare, astfel încât armata ucraineană ”să-şi apere ţara”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Cei doi preşedinţi ”au evocat modul în care Statele Unite lucrează zi şi noapte să răspundă principalelor cereri ale Ucrainei în privinţa ajutorului în domeniul securităţii”, se mai arată în comunicat.

Biden şi Zelenski au discutat, de asemenea, despre ”eforturi persistente furnizate de Statele Unite împreună cu aliaţii şi partenerii lor în vederea unei identificări a unor capacităţi suplimentare de ajutare a armatei ucrainene să-şi apere ţara”, a mai precizat Casa Albă.

La rândul său, într-o postare pe Twitter, Zelenski a precizat că discuția cu liderul american a durat o oră.

”A fost o evaluare comună a situației de pe câmpul de luptă și de la masa negocierilor. S-a vorbit despre sprijinul defensiv specific, un nou pachet de sancțiuni consolidate, ajutor macrofinanciar și umanitar”, a scris președintele Ucrainei.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri