4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Joe Biden vrea o lume ”mai sigură” și ”mai echitabilă” / Liderul SUA cere solidaritate cu Ucraina pentru respectarea ordinii internaționale

Publicat pePreședintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, a pledat marți, în discursul rostit la reuniunea Adunării Generale a ONU, pentru configurarea unei lumi ”mai sigure” și ”mai echitabile”, evocând, în același timp, necesitatea menținerii sprijinului occidental pentru Ucraina, în contextul invaziei militare ruse.

”Statele Unite vor o lume mai sigură, mai prosperă și mai echitabilă pentru toată lumea, întrucât știm că viitorul nostru este legat de al dumneavoastră. Nicio națiune nu poate aborda singură actualele provocări”, a afirmat președintele Biden, potrivit Casei Albe, în discursul rostit marți de la tribuna Adunării Generale a ONU.

Biden a atras atenția asupra valurilor de căldură care au afectat națiuni precum Statele Unite și China, asupra incendiilor de vegetație produse în America de Nord și în sudul Europei, asupra secetei din Africa și inundațiilor devastatoare din Libia. ”Toate aceste cazuri evidențiază urgența care ne așteaptă dacă nu reușim să reducem dependența de combustibilii fosili și nu începem protejarea climei lumii noastre. Din prima zi, Administrația SUA a tratat această criză ca fiind o criză existențială nu doar pentru noi, ci pentru întreaga omenire”, a subliniat Biden.

Biden cere menținerea susținerii pentru Ucraina și respectarea ordinii internaționale bazate pe reguli

Președintele Biden a insistat pentru menținerea sprijinului occidental pentru Ucraina, avertizând că acțiunile Rusiei amenință ordinea internațională bazată pe reguli.

”Rusia crede că lumea va obosi și îi va permite să continue fără consecințe brutalitățile împotriva Ucrainei. Dar vă întreb următorul lucru: dacă abandonăm principiile centrale ale Cartei ONU pentru a da satisfacție unui agresor, va putea fi vreun stat membru încrezător că va fi protejat? Dacă permitem reconfigurarea frontierelor Ucrainei, mai este sigură independența vreunei națiuni? Răspunsul este negativ. Trebuie să ne opunem acestei agresiuni pure de acum pentru a împiedica alți agresori mâine. De aceea, Statele Unite împreună cu aliații și partenerii din întreaga lume vor continua să fie alături de curajosul popor ucrainean în apărarea suveranității, integrității teritoriale și a libertății”, a insistat președintele SUA.

Citește și:

Joe Biden: ”Agresiunile Rusiei sunt încălcări semnificative ale Cartei ONU”/ Biden acuză Rusia pentru criza alimentară globală

Americanii, îndemnați de administraţia lui Joe Biden să facă un nou vaccin împotriva COVID-19. De ce se tem autoritățile din Statele Unite

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri