26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

K. Iohannis, vizită oficială la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu: Vom continua consolidarea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic, prin dislocarea de forțe aliate si constituirea accelerată a grupului de luptă

Publicat pePreşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă se vor afla duminică la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde depun onoruri militare pentru militarii care și-au pierdut viața în cele două accidente aviatice de la începutul săptămânii. Aici se află și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly.

„Această vizită are loc în clipe grele şi dureroase: Aviația noastră a pierdut 8 militari în două accidente tragice. Transmit condoleanțe familiilor celor decedați, alături de profundul lor respect pentru întreaga lor activitatea profesională… La mulțumim aliaților noștri. Poporul român vă este recunoscător. Numai împreună putem asigura securitatea euro-atlantică și pacea cetățenilor noștri. Agresiunea militară declanșată de Rusia împotriva Ucrainei afectează fundamental si dramatic securitatea europeană, cea transatlantică și globală. Comunitatea Internațională a răspuns rapid. Au fost implementate pachete de sancțiuni dure si extinse la dresa Rusiei și a Belarusului. România s-a mobilizat exemplar, atât autoritățile cat si societatea civilă si mediul privat. Am demonstrat compasiune si solidaritate. Facilităm tranzitul, oferim cazare, masă, asistență medicală…Se lucrează pentru consolidarea pe termen lung a posturii NATO pe flancul estic. Țara noastră va continua pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe flancul estic, în special la Marea Neagră, prin dislocarea de forțe aliate si constituirea accelerată a grupului de luptă din România.”, a transmis Klaus Iohannis.

Bugetul alocat Apărării va crește la 2.5%

„România își va consolida propria capacitate de apărare. Intenționăm sa creștem cheltuielile militare de la 2% la 2.5%. Este important să asiguram condiții mai bune pentru a instrui maui bine si a răspunde mai eficient nevoilor operaționale ale Armatei României și provocărilor de securitate”, a spus Klaus Iohannis.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARESursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri