-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Kelemen Hunor: „Comasarea alegerilor nu se poate face. Democrația costă”

Publicat pePreședintele UDMR, Kelemen Hunor, se opune comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, dorită insistent de PNL. Acesta a spus într-un interviu pentru Digi24 că această soluție nu poate fi pusă în practică.

Kelement Hunor a criticat argumentul liderilor din Coaliție privind războiul la graniță sau că alegerile organizate separat costă foarte mult.

„Ei au început discuțiile cu comasările mai demult, de când eram și noi în Coaliție, despre comasarea alegerilor locale, la propunerea liberalilor, cu cele parlamentare. Nu se poate.

Doar dacă tu amâni alegerile locale. Pentru chestia asta trebuie să inventezi o criză mare, o stare de urgență. Eu nu cred că cineva, pentru a amâna alegerile locale, va inventa o criză. Nu cred așa ceva, fiindcă se întoarce împotriva lui. Argumentul cu războiul la graniță este o prostie. Este populism, demagogie.

Democrația costă. Dacă mergi pe această logică, la un moment dat ajungi să spui că numai trebuie să facem alegeri pentru că costă. Da, sigur! Va costa! Democrația costă peste tot. Ori faci alegeri așa cum trebuie, ori mergi pe o direcție greșită, populistă, absolut demagogică. Un stat, dacă nu-și permite să facă alegeri așa cum trebuie, despre ce vorbim atunci?

Vorbim despre un stat membru în UE. «Hai să comasăm!» De ce? Sunt mesaje și probleme diferite. La alegerile locale trebuie să vorbești despre comunitățile locale. La alegerile locale vorbești despre o viziune despre România. Nu vorbești despre lucruri regionale sau locale.

Dacă le amestecăm, facem un rău percepției democratice”, a afirmat Kelemen Hunor.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri