0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Kelemen Hunor (UDMR) a anunțat că susține propunerea lui Marcel Ciolacu de suspendare a negocierilor politice privind formarea noului guvern

Publicat peKelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, sâmbătă, că e de acord cu propunerea liderului PSD, Marcel Ciolacu, de a fi suspendate negocierile privind formarea noului guvern.

„Sunt de acord cu această propunere. Guvernarea este pentru oameni, prioritățile societății trebuie să fie și prioritățile coaliției de guvernare”, a declarat Kelemen Hunor, pentru G4Media.

De ce a cerut Ciolacu suspendarea negocierilor privind rotativa

Amintim că, tot sâmbătă, Marcel Ciolacu a cerut suspendarea negocierilor pentru viitorul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale.

Anunțul vine în contextul în care discuțiile dintre PSD, PNL și UDMR oricum erau tensionate, PNL dorind două ministere de la UDMR, unul extrem de important – cel al Dezvoltării, iar liderii Uniunii ameninând cu ieșirea de la guvernare.

„Cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată. Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Reacția lui Ciucă la propunerea lui Ciolacu de suspendare a negocierilor

În replică, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a insistat pe continuarea și finalizarea cât mai rapidă a negocierilor în vederea realizării rotativei. Cu această ocazie, premierul a amintit că atât salarizarea, cât și situația pensiilor țin de Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Budăi.

„Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale. În același timp, tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării. Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe. Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri