25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Kiev-ul acuză Rusia că este un stat terorist! Oficial: Atacul de la Gara Kramatorsk, „act deliberat de intimidare”. AVERTISMENTUL lansat

Publicat pe„Atacul de la gara Kramatorsk este un act deliberat de intimidare. Zeci de civili morți și răniți. Familii cu copii care încercau să se evacueze. Lumea trebuie să înțeleagă: Rusia este un stat terorist. Cumpărarea petrolului și gazelor rusești înseamnă finanțarea terorismului”, afirmă consilierul prezidențial, Mihailo Podoliak, într-un mesaj publicat pe Twitter.

La rândul său, ministrul de Externe Dmitri Kuleba spune că rușii știau că gara din Kramatorsk era plină de civili care așteptau să fie evacuați.

„Cu toate acestea, au atacat cu o rachetă balistică, ucigând cel puțin 30 de oameni și rănind cel puțin o sută de oameni. Acesta a fost un măcel deliberat. Vom aduce fiecare criminal de război în fața Justiției”, a transmis Kuleba, tot pe Twitter. 

Atacul a fost condamnat ferm și de către preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski. „Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a afirmat Zelenski.

Din informațiile de până în prezent, la momentul bombardării, în stație erau aproximativ 4.000 de oameni care așteptau evacuarea.

Gara din Kramatorsk era una din principalele rute de evacuare din estul Ucrainei. Detaliile despre trenurile care părăseau orașul erau postate deja de autoritățile locale.

 Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri