29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Kievul insistă să negocieze direct cu Vladimir Putin: ”Dacă nu se sperie, să vină la întâlnire, să se aşeze şi să vorbească”

Publicat peLuni, 07 Martie 2022, ora 22:56

1107 citiri

Liderii de la Kiev au reiterat propunerea ca negocierile privind conflictul din Ucraina să fie purtate direct de președinții celor două țări, Volodimir Zelenski și Vladimr Putin.

Luni, 7 martie, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a transmis că Ucraina doreşte discuţii directe deoarece Kievul ştie că Putin este persoana care ia deciziile, transmite Reuters.

”Ne dorim de multă vreme o conversaţie directă între preşedintele Ucrainei şi Vladimir Putin, pentru că înţelegem cu toţii că el este cel care ia deciziile finale, mai ales acum”, a spus Kuleba într-o emisiune de televiziune în direct.

”Preşedintele nostru nu se sperie de nimic, inclusiv de o întâlnire directă cu Putin”, a adăugat ministrul.

”Dacă nici Putin nu se sperie, atunci să vină la întâlnire, să se aşeze şi să vorbească”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Declarația a fost făcută în contextul în care cea de-a treia rundă de negocieri s-a finalizat fără rezultate semnificative.

Recent, și președintele Volodimir Zelenski i-a transmis public lui Putin să accepte negocierile directe. Liderul de la Kiev a folosit un ton ionic, făcând aluzie la faptul că liderii occidentali care s-au întâlnit cu președintele rus au fost ținuți la mare distanță.

„Așezați-vă la masă cu mine. Doar că nu la 30 de metri distanță (…) Nu atacăm Rusia și nu intenționăm să o atacăm. Ce vreți de la noi? Lăsați-ne pământul!”, a spus Zelenski, în 3 martie.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri