22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Klaus Iohannis a promulgat legea. Care sunt persoanele care vor primi drepturi

Publicat pePreşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii prin care sunt acordate drepturi persoanelor persecutate din motive politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii pentru completarea Decretului – Lege nr.118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, transmite Administraţia Prezidenţială.

Legea are ca obiect de reglementare completarea art. 5 din Decretul-lege nr.118/1990, în sensul extinderii sferei beneficiarilor actului normativ de bază, prin includerea unei noi categorii, respectiv copiii minori la data la care unul dintre părinţii lor fireşti era căsătorit cu o persoană aflată într-una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2), care au crescut într-o asemenea familie, urmărindu-se acordarea unei indemnizaţii lunare şi pentru această categorie de urmaşi. VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS, GEST CURAJOS! A ANUNŢAT SANCŢIUNI PENTRU RUSIA, DUPĂ “MĂCELUL” DECLANŞAT DE VLADIMIR PUTIN

„Această iniţiativă legislativă vine să corecteze, să facă o reparaţie privind o discriminare rămasă în actuala lege privind urmaşii victimelor comunismului, foştilor deţinuţi politic, a oamenilor decedaţi din cauza agresiunii sistemului. Iniţiativa vine să deschidă, de fapt, drepturile, beneficiile pe care urmaşii le primesc şi copiii lor nebiologici ai victimelor comunismului.

Aşadar, trebuie să votăm această lege, este vorba de un impact aproximativ de 150 de persoane, dar repară o inechitate care exista în forma actuală. Grupul USR PLUS va vota pentru”, a precizat senatorul USR Irineu Darău, în momentul când Senatul a votat proiectul de lege.Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri