4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Klaus Iohannis a promulgat Legile Educației: România Educată, proiectul meu de suflet, devine realitate

Publicat pe



„România Educată, proiectul meu de suflet, devine realitate, este un angajament îndeplinit”, a spus, marți, președintele Klaus Iohannis, după ce a semnat decretele de promulgare a Legilor Educaţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Semnarea decretelor de promulgare a celor două legi – legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului universitar – a fost anunţată celor prezenţi, iar preşedintele a arătat decretele semnate.

Printre cei prezenţi la ceremonia de la Palatul Cotroceni se află preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, preşedintele CCR, membri ai Guvernului, inclusiv ministrul Educaţiei Ligia Deca, fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

„Mă bucur să marcăm astăzi, împreună, un moment cu un impact major pentru dezvoltarea societății noastre în viitor. „România Educată”, proiectul meu de suflet și o prioritate a mandatelor mele, devine acum realitate prin intrarea în vigoare a noilor legi ale educației, care reglementează învățământul preuniversitar și pe cel superior.

Proiectul „România Educată” este, iată, un angajament îndeplinit! Am reușit, la nivelul Administrației Prezidențiale, să aducem laolaltă sute de experți educaționali, reprezentanți ai autorităților, elevi, studenți, cadre didactice, antreprenori și parteneri internaționali și să elaborăm soluții coerente pentru îmbunătățirea învățământului românesc.

Mai mult, am reușit ca, în pofida crizelor extrem de complicate din ultimii ani, să continuăm promovarea Proiectului și să obținem, în final, susținerea politică necesară adoptării noii legislații.

Obiectivul ambițios de a realiza o reformă cuprinzătoare a sistemului nostru de învățământ a însemnat un proces extrem de complex, laborios și de o anvergură fără precedent. De astăzi însă, educația bazată pe valori ajunge, așadar, în centrul interesului public.

Cetățenii cu principii corect conturate încă din școală, cu competențe solide, cu spirit analitic reprezintă coloana vertebrală a unei societăți prospere și evoluate. Avansul rapid al tehnologiei și o piață a muncii în continuă schimbare presupun adaptabilitate, creativitate și gândire critică.

Legile pe care le-am promulgat astăzi pun bazele unei Românii care este conectată la evoluțiile secolului al XXI-lea și care beneficiază din plin de oportunitățile viitorului.

Poate cel mai important aspect, cele două legi ale educației au fost elaborate în urma unui exercițiu puternic orientat spre construirea de consens. Fără discuții așezate, bazate pe argumente, rezultatul ar fi previzibil: cu prima ocazie, s-ar aduce amendamente, s-ar da prorogări și, astfel, măsurile din legi…



Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri